START | Succes begint bij een goede start.
De kogel is door de kerk! De beslissing is genomen! U begint uw eigen zaak … maar wat nu?

  • Uw eerste stap is een afspraak met een deskundige van accountantsbureau Firmin Claes. Samen met u stellen wij een checklijst op van alle administratieve plichten die u als starter heeft.
  • Samen maken wij uw financieel plan op en bespreken wij welke de meest geschikte ondernemingsvorm is voor uw activiteit.
  • Op elk moment staan wij u bij met professioneel, helder en vooral, correct advies. Wij volgen bovendien alles van nabij op zodat u zich volledig kunt concentreren op uw eigen activiteiten.

GROEI | Groei, daar gaan we voor!
U zit vol energie en uw bedrijf vol dynamiek! De resultaten worden steeds beter.

Snelle groei kan verleiden tot risicovolle investeringen. In Accountantsbureau Firmin Claes vindt u een ervaren adviseur die uw groei in goede banen leidt en uw toekomst op middellange en lange termijn verzekert.

OPTIMALISATIE | Optimaliseren… met details maakt u het verschil.
Tijdens het bestaan van uw onderneming dienen zich talloze kansen aan. Maar hoe die herkennen? En vooral, hoe ervan gebruik maken?

Terwijl u doet waarin u goed bent, doen wij ons werk. Met onze 40 jaar ervaring kennen wij de noden van elke onderneming. Wij engageren ons om samen met u, onze inzet en kennis te optimaliseren en de winst te maximaliseren. Wij helpen u op het juiste moment de juiste kansen te grijpen.

OVERNAME | Tijd om de fakkel door te geven!
Hebben uw opvolgers bewezen dat ze er klaar voor zijn? Of hebt u een zeer aantrekkelijk overnamebod gekregen?

Accountantsbureau Firmin Claes zorgt ervoor dat u met een gerust gemoed aan de welverdiende periode van genieten kan beginnen. Wij begeleiden u bij de overdracht van uw zaak aan de volgende generatie of aan een potentiële koper.

Ook bij de vereffening van een vennootschap staan wij u met raad en daad bij. Zo zorgen wij ervoor dat uw appeltje voor de dorst heel sappig zal smaken.