Samen laten wij jouw bedrijf groeien!

Boekhouding en accountancy

U kiest zelf wat u ons toevertrouwt: de volledige boekhoudkundige verwerking, ondersteuning van de boekhouding die u zelf verricht of opmaak van de jaarrekening en alle wettelijke bijlagen. Wij bieden een pakket op maat, volledig afgestemd op uw behoeften.

Fiscaliteit en BTW

Fiscaal advies gebaseerd op een grondige kennis van uw dossier gecombineerd met een jarenlange juridische en boekhoudkundige praktijk ervaring, betaalt zich nog sneller terug dan louter goed fiscaal advies.

Financiële planning en adviezen

Omdat we uw bedrijf door en door kennen, kunnen wij een juridische planning maken en correct juridisch advies geven binnen uw persoonlijke financiële situatie. In het fiscale doolhof dat België is, is het niet altijd eenvoudig om naast uw drukke dagtaak ook nog uw eigen vermogen te beheren.

Successieplanning

Een goede successieplanning zal ervoor zorgen dat op een legale manier de successierechten voor uw erfgenamen zullen verlaagd worden. Maar Accountantsbureau Firmin Claes gaat een stapje verder.

Bijstand bij overgave en overname handelszaken

Of het nu gaat om een overname, financiering of verkoop van een onderneming. Het gaat om een beslissing die u niet elke dag neemt en daarom is het belangrijk om een specialist van Accountantsbureau Firmin Claes aan uw zijde te hebben.

Bedrijfsorganisatie en advies

Niet alleen het financiële aspect is belangrijk voor uw onderneming. De werksfeer en interne organisatie zijn van fundamenteel belang om de dagelijkse leiding van uw onderneming leefbaar te houden.

Het beste accountantsbureau voor KMO's, vrije beroepen en familiebedrijven!

Ervaren accountants waarop u kan rekenen. Een gedreven team dat aandacht heeft voor nauwkeurigheid en stiptheid en samen met jou zorgt voor topprestaties.

WAAROM KIES JE VOOR ONS?

 • Dossierbeheerders met meer dan 20 jaar ervaring
 • Mogelijkheid tot digitaal aanleveren van uw documenten
 • Tussenresultaten in de loop van het jaar
 • Steeds dezelfde dossierbeheerder en contactpersoon
 • Opvolging voorafbetaling belastingen in de loop van het jaar
 • Opvolging betaling sociale bijdragen in de loop van het jaar

ONDERSTEUND MET 40 JAAR ERVARING

Ook al bent u zelfstandige, u staat niet alleen! Al sinds 1978 adviseert Accountantsbureau Firmin Claes kmo’s, vrije beroepen en familiale ondernemingen. Onze diensten beperken zich niet tot een opsomming. Wij zijn een gedreven team waarvan u als klant de drijfveer bent.

Iedere klant kan rekenen op professioneel bedrijfsadvies op maat en bijstand bij een persoonlijke financiële planning. Op die manier realiseren wij een hechte vertrouwensrelatie op lange termijn.

Voor zowel opstartende als bestaande ondernemingen

Het team van Accountantsbureau Firmin Claes telt heel wat jaren ervaring die wij graag met u delen voor zowel een opstartende als een bestaande onderneming.

Voor al uw vragen geven wij adviezen vanuit verschillende invalshoeken die steeds praktisch realiseerbaar zijn. Advies waar u meteen iets mee bent. Snel en op maat. Op elk moment van je leven. In alle vertrouwelijkheid.

NIEUWS

 • Tijdig voldoende vooraf betalen is meer dan ooit de boodschap

  Betaalt u tijdig de voorafbetalingen, dan vermijdt u een belastingvermeerdering. Het vermeerderingspercentage voor aanslagjaar 2025 bedraagt 9%, voor zowel vennootschappen als natuurlijke personen.

 • Geregistreerd kassasysteem 2.0 in de horeca zal gegevens ‘realtime’ doorsturen naar de fiscus

  In het kader van de verlaging van het btw-tarief op het verstrekken van restaurant- en cateringdiensten werd op 01/01/2010 het geregistreerd kassasysteem ingevoerd voor de horecasector [...]

Samen leveren wij topprestaties!

MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK

Een bedrijf opstarten of laten groeien? Laten we er samen werk van maken!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.