BOEKHOUDING EN ACCOUNTANCY
Accountantsbureau Firmin Claes biedt verschillende diensten op het gebied van boekhouding, accountancy en fiscale advies.

We zorgen voor een nauwkeurige boekhoudkundige verwerking en ondersteuning, evenals de opmaak van jaarrekeningen en wettelijke bijlagen. Het bureau biedt op maat gemaakte pakketten die zijn afgestemd op de behoeften van de klant.

We hebben één vaste dossierverantwoordelijke die goed bekend is met de organisatie van de klant en snel en gericht kan reageren op vragen.

FISCALITEIT EN BTW
Op het gebied van fiscaliteit en btw biedt het bureau advies gebaseerd op grondige kennis en ervaring. We passen de recente fiscale regelgeving correct toe om de fiscale druk te minimaliseren. Het bureau biedt ook professionele begeleiding voor belastingcontroles.

SUCCESSIEPLANNING
Voor successieplanning zorgt Accountantsbureau Firmin Claes ervoor dat successierechten op een legale manier worden verlaagd. We brengen het vermogen van de klant in kaart, luisteren naar persoonlijke wensen en bieden duidelijke antwoorden en mogelijkheden die voldoen aan de behoeften van de klant.

BIJSTAND OVERGAVE EN OVERNAME HANDELSZAKEN
Het bureau biedt ook bijstand bij overdracht en overname van handelszaken, waarbij we expertise bieden op het gebied van juridische, financiële, fiscale en sociale aspecten om tot goede resultaten te komen.

OPSTARTENDE EN BESTAANDE ONDERNEMINGEN
Voor zowel startende als bestaande ondernemingen biedt Accountantsbureau Firmin Claes advies en ondersteuning op verschillende gebieden, praktisch realiseerbaar en vertrouwelijk.

FINANCIËLE PLANNING EN ADVIEZEN
Accountsbureau Firmin Claes biedt ook financiële planning en advies op maat, rekening houdend met de persoonlijke financiële situatie van de klant, inclusief juridische planning en advies.

EENMANSZAKEN EN VENNOOTSCHAPPEN
Het bureau behandelt zowel eenmanszaken als vennootschappen en zoekt naar oplossingen die financieel het beste zijn voor de klant.

BEDRIJFSORGANISATIE EN -ADVIES
Naast financiële aspecten biedt Accountantsbureau Firmin Claes ook ondersteuning bij bedrijfsorganisatie en -advies, om de financiële administratie te optimaliseren en risico’s binnen de onderneming te identificeren en aan te pakken.