BOEKHOUDING EN ACCOUNTANCY
Een goede boekhouding geeft een snelle realistische kijk op de financiële situatie van je onderneming.

U kiest zelf wat u ons toevertrouwt: de volledige boekhoudkundige verwerking, ondersteuning van de boekhouding die u zelf verricht of opmaak van de jaarrekening en alle wettelijke bijlagen. Wij bieden een pakket op maat, volledig afgestemd op uw behoeften.

Bij Accountantsbureau Firmin Claes hebt u steeds één vast aanspraakpunt: uw eigen dossierverantwoordelijke waarbij u steeds terecht kunt met al uw vragen. Deze dossierverantwoordelijke kent uw organisatie door en door en kan dus snel en gericht reageren op al uw vragen.

FISCALITEIT EN BTW
Fiscaal advies gebaseerd op een grondige kennis van uw dossier gecombineerd met een jarenlange juridische en boekhoudkundige praktijk ervaring, betaalt zich nog sneller terug dan louter goed fiscaal advies.

Dankzij een correcte toepassing van de meest recente fiscale regelgeving, worden uw plannen gerealiseerd tegen de laagst mogelijke fiscale druk. Voor een eventuele belastingscontrole moet u zich dan ook geen zorgen maken want Accountantsbureau Firmin Claes zorgt voor een professionele begeleiding zowel voor, tijdens als na een belastingcontrole.

SUCCESSIEPLANNING
Een goede successieplanning zal ervoor zorgen dat op een legale manier de successierechten voor uw erfgenamen zullen verlaagd worden. Maar Accountantsbureau Firmin Claes gaat een stapje verder.

Wij brengen uw vermogen in kaart, luisteren naar uw persoonlijke wensen en verlangens en maken dan een overzicht welke mogelijkheden er zijn. Geen constructies waar u ‘s nachts wakker van ligt, maar duidelijke pasklare antwoorden die tegemoet komen aan uw wensen.

BIJSTAND OVERGAVE EN OVERNAME HANDELSZAKEN
Of het nu gaat om een overname, financiering of verkoop van een onderneming. Het gaat om een beslissing die u niet elke dag neemt en daarom is het belangrijk om een specialist van Accountantsbureau Firmin Claes aan uw zijde te hebben.

Juridische, financiële, fiscale en sociale aspecten zijn hier van belang. Voor ieder vraagstuk kan u bij ons terecht en samen zorgen we ervoor dat uw deal tot een goed resultaat leidt.

OPSTARTENDE EN BESTAANDE ONDERNEMINGEN
Het team van Accountantsbureau Firmin Claes telt heel wat jaren ervaring die wij graag met u delen voor zowel een opstartende als een bestaande onderneming.

Voor al uw vragen geven wij adviezen vanuit verschillende invalshoeken die steeds praktisch realiseerbaar zijn. Advies waar u meteen iets mee bent. Snel en op maat. Op elk moment van je leven. In alle vertrouwelijkheid.

FINANCIËLE PLANNING EN ADVIEZEN
Omdat we uw bedrijf door en door kennen, kunnen wij een juridische planning maken en correct juridisch advies geven binnen uw persoonlijke financiële situatie.

In het fiscale doolhof dat België is, is het niet altijd eenvoudig om naast uw drukke dagtaak ook nog uw eigen vermogen te beheren.

Daarenboven staat ons sociale zekerheidssysteem onder spanning waardoor een degelijke advies voor uw oude dag steeds belangrijker wordt. Accountantsbureau Firmin Claes zal u dan ook adviseren in alle vertrouwelijkheid waardoor u een goed overzicht heeft over uw vermogen op elk moment in uw leven en of dit volstaat om uw levenstandaard te behouden.

EENMANSZAKEN EN VENNOOTSCHAPPEN
Dit dilemma bekijken we samen met u vanuit bedrijfseconomisch perspectief.

Dat betekent concreet dat wij op zoek gaan naar een oplossing waar u als client financieel het beste bij vaart.

Kiezen we voor de enkelvoudige boekhouding van een eenmanszaak of dubbelvoudige boekhouding van een vennootschap. En zo zijn er nog tal van voor- en nadelen van enerzijds een eenmanszaak en anderzijds een vennootschap.

BEDRIJFSORGANISATIE EN -ADVIES
Niet alleen het financiële aspect is belangrijk voor uw onderneming. De werksfeer en interne organisatie zijn van fundamenteel belang om de dagelijkse leiding van uw onderneming leefbaar te houden.

Daarom staat Accountantsbureau Firmin Claes u bij om uw financiele administratie te optimaliseren en het onderkennen van risico’s binnen uw ondernemig zodat deze geen impact kunnen hebben op de toekomst van uw onderneming.